Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

horror

2017. november 20. 19:22 - Valmont

Háború isten ellen

durer_revelation_four_riders.jpg

Az utolsó háborút isten ellen vívjuk, mert meg fogja unni a Twittert, a fácsét, az instás szűrőket, a pornót, a gyerekmunkát a Nike-gyárakban, az olajban fetrengő sirályokat, a templomajtóban vörös fejjel szitkozódó híveket, a sós karamell ízű kólát, a # lefejezosvideot, az aranyporral készülő degusztációs menüket, a gépekbe vetett hitünket meg az összes többi ilyesmit - a sor szabadon folytatható.

A lenti történet persze nem feltétlenül rólunk szól (van benne utalás más világokra, melyek közül az egyik lehet a miénk is), de persze rólunk is szólhatna, sőt, a befejezés - ami persze egy kezdet - akár még felénk is mutathat. Az alapötlet innen jött, van benne három-négy zseniális írás, és pár unalmasabb. Főképp kettő hatott rám inspirációként: a bábeli torony plasztikus rajza, és egy másik, ahol angyalok egész természetes módon jelennek meg a földieknek. Ha már angyalok, ne feledjük a másik mintát, a Nancy in Hell on Earth igazán attraktív de ultrabrutális angyalait se. Aztán van az új, Nádasdy-féle Színjáték fordítás, mely tényleg szórakoztató, és valahol ott volt a fejemben egy istent kereső madárraj története is, amiről Borges írt egy nagyon szép példázatot.   

 

Isteni színjáték

 

Leszakadt az ég palástja, és mögüle kirajzottak a dühös és vérszomjas angyalok. Mind más és más módon látott neki a végítélet beteljesítésének: volt, aki lándzsája minden átdöfő pengéjével, más kürtéjnek falakat rogyasztó harsogásával, míg a harmadik a tekintetéből lövellő lánggal pusztította az embereket. Ezren és ezren voltak, az égből támadtak, dühös darazsak módjára, majd a föld alá bújtak, és a pincékben, óvóhelyeken keresték a menekülőket, aztán a vizek habjain vágtáztak, hogy felleljék a hajók legénységét. Könyörtelen, hideg tekintettel végzeték munkájukat, szenvtelenül teljesítették be isten akaratát, hang és minden érzelem nélkül ölték halomra a föld lakóit.

Az utcákat elborították a temetetlen testek. A vér belecsorgott a csatornákba, elárasztotta, és vörösre festette a folyókat, tavakat és a tengereket. A templomokban, ahol az utolsó pillanatig könyörögtek a hívek az istenhez, mint aratáskor a kalász, egymásra dőltek a padokban a halottak. Anyát gyermekével, apát fiával, idősebbet a fiatallal, férfit az asszonnyal együtt öltek le a tomboló égiek. Végeztek a kisdeddel, ki a bölcsőből tekintett fel rájuk bizakodva, de ugyanígy a tolószékben nyáladzó aggastyánnal is. Elpusztították a terhes asszonyt magzatával együtt. Menekülés körben mészárolták le a családokat, egyenként, egymás után, hogy a szeretteik elvesztésének látványa még szörnyűbbé tegye a halálukat.

Ez az írás jelenleg nem elérhető. A tervezett, második novelláskötetem részét fogja képezni. A kötet munkacíme "Háború isten ellen", a megjelenés várható maximuma 2025. május. További információk hamarosan.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://horrornovellak.blog.hu/api/trackback/id/tr7513327919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziklaszirt 2017.11.21. 11:21:45

"Nem tudták, mert nem ismerték"...

Minden emberi problema alapja. Mennyi és milyen tudásra van szuksegunk hogy elérjuk végre az isteni tokéletességet? Sokra. És milyen minoségu tudásra van szukségunk? A fizikai letunk tudására? Vagy lelkunk tudására ami a szivunkbol fakad? És ami osszekoti fizikai 3 dimenzionkat az isteni dimenzioval? És hol van a belénk kodolt ego, a belso én, ami a dimenziok világai kozott vándorol. Hol rombol hol épit, hol szeret hol gyulol? KI AZ AZ ISTEN aki mindezt megtervezte? Kepes teremtményét elpusztitani? Kepes a tanitvány mestere ellen fordulni? Képes ezért a mester a tanitványt megolni? A teremto SZereti teremtményét? Ha szereti miért pusztitja? Paradoxon.....a teremtmény teremtojére támad? Tul dogmatikus vizio kedves iro. Tul foldhozragadt....fizikai sikhoz ragadt...az elozo irásai alapján on jobban szét tudná választani a test-lélek-ego hármast. Torténelmi tudata is behatárolt. Merjen nyitni az idosikon. Foleg a multba. Bátran menjen bele az elozo civilizáciok megismerésébe. És hallgassa meg a tapasztalt, sokmindent megélt teremtményeket. Hozza ossze a tudatában az ezotérikus ismeretekkel. Ha nincsenek ezotérikus ismeretei szerezze meg ezt a tudást is, hogy osszeálljon a kép. Merjen rálépni a belso utjára. Elsosorban fogadja el teremtett lényét. Válassza le a kovetelozo egot...es járja végre a belso osvényt. Ne harcoljon "isten ellen" . Vállalja fel lelki onmagát. És ezen a fizikai sikon, itt és most becsulje meg az elfogadást és a feltétel nélkuli szeretetet. Csak igy éljuk tul, csak igy lesz folytatás.....ismerje meg, hogy tudja!
horror
süti beállítások módosítása