Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

horror

Utolsó kommentek:

Princessin 2018.11.23. 20:13:53

Tisztelt Valmont!

Nagyon szerettem az írásait. Az utóbbi időben azonban már sajnos nem érik el nálam azt a hatást, mint régen.
Mikor először olvastam Öntől novellát, emlékszem, hogy a gyomrom legmélyéről éreztem a félelmet. Olyan érzésem volt a novellái után, mintha minden sötét sarokból lesne rám valami megfoghatatlan.
Az utóbbi időben nem érzem ezt. Inkább drámának tűnnek az újabb írásai számomra. Eltűntek a jó kis " csattanók " , csavarok. Hiányolom a régi stílusát.
Isten ments, hogy kritizáljam Önt! Megsérteni sem szeretném! Kérem, ne értsen félre!
Továbbra is maradok hű olvasója, remélve, hogy tartogat még azért számomra néhány borzongató csattanót! :)
Tisztelettel: B.

Bejegyzés: Fohász az Ezermesterhez

Anita Dér 2018.09.02. 19:18:13

Zseniális! Ezt minden eddig olvasott írásod alá odaírhatnám...örülök, hogy rád találtam :)

Bejegyzés: Mi lett belőlünk

Ernoke 2018.08.22. 17:12:01

Végre, már nagyon vártam, és nagyon jó lett! Alig várom a folytatást.

Bejegyzés: Csak egy ház a faluban 2.

Valmont · http://horrornovellak.blog.hu/ 2018.06.13. 21:32:18

Köszönet! Buzattit ismerem, de sokat nem olvastam tőle, a Tatárpuszta pont egy ilyen - pedig minduntalan kezembe akad. Most már igazán neki kell látnom...

Bejegyzés: Schrödinger macskája és a jó polgár

JoseArcadio 2018.06.11. 15:22:01

Gratulálok, Valmont! Véletlenül találtam rá a blogra és a történetek nagyon megfogtak. Különösen a filozófikusabb, "nem tipikus" horror írások. Ezeknek a hangulata az egyik kedvenc íróm, Dino Buzzati novelláit idézi. Ismered őt? Leghíresebb a regénye, a Tatárpuszta, de szerintem a novelláiban alkotott igazán maradandót. Két kötete is megjelent magyarul a "Hajtóvadászat öregekre" és a "Riadalom a Scalában". Érdekes, hogy nála is megjelenik az "Észak" téma, mint a titokzatos, misztikus és nyomasztó (hegy)vidék. Ha a magyar legalább annyira világnyelv lenne, mint az olasz, szerintem a te írásaid is sokkal több emberhez eljuthatnának a világban. És persze nem csak így blogon, hanem egy kicsi, keményfedelű, táskába tehető, mindenhová vihető novelláskötetben egy jó kis nyomasztó hományos erdőfotóval a borítóján.. Ezt már nagyon megérdemelnéd!

Bejegyzés: Schrödinger macskája és a jó polgár

TOST 2018.02.15. 09:02:23

Tetszett, bár sejteni lehetett a végét...

Bejegyzés: Ember az udvar sötét végében

ridegroland93 2018.01.05. 13:00:08

Üdv!

Több novelládat is olvastam és oda vagyok mindegyikért. Ezek a Sci-Fi-s novellák jól el tudnak gondolkoztatni, ugyanakkor rengeteg bennük a fantázia. Az olyan írások mint a "Kísértetkastély-projekt: a vég kezdete" pedig a végén sikeresen rám hozta a frászt, a képzeletem valósággal életre keltette a várat és a megszállt munkásokat, zseniális volt.

Csak annyit szerettem volna igazából kommentálni, hogy így tovább én továbbra is szeretném olvasni a műveidet!

Bejegyzés: Karácsonyi éj

Sziklaszirt 2017.11.21. 11:21:45

"Nem tudták, mert nem ismerték"...

Minden emberi problema alapja. Mennyi és milyen tudásra van szuksegunk hogy elérjuk végre az isteni tokéletességet? Sokra. És milyen minoségu tudásra van szukségunk? A fizikai letunk tudására? Vagy lelkunk tudására ami a szivunkbol fakad? És ami osszekoti fizikai 3 dimenzionkat az isteni dimenzioval? És hol van a belénk kodolt ego, a belso én, ami a dimenziok világai kozott vándorol. Hol rombol hol épit, hol szeret hol gyulol? KI AZ AZ ISTEN aki mindezt megtervezte? Kepes teremtményét elpusztitani? Kepes a tanitvány mestere ellen fordulni? Képes ezért a mester a tanitványt megolni? A teremto SZereti teremtményét? Ha szereti miért pusztitja? Paradoxon.....a teremtmény teremtojére támad? Tul dogmatikus vizio kedves iro. Tul foldhozragadt....fizikai sikhoz ragadt...az elozo irásai alapján on jobban szét tudná választani a test-lélek-ego hármast. Torténelmi tudata is behatárolt. Merjen nyitni az idosikon. Foleg a multba. Bátran menjen bele az elozo civilizáciok megismerésébe. És hallgassa meg a tapasztalt, sokmindent megélt teremtményeket. Hozza ossze a tudatában az ezotérikus ismeretekkel. Ha nincsenek ezotérikus ismeretei szerezze meg ezt a tudást is, hogy osszeálljon a kép. Merjen rálépni a belso utjára. Elsosorban fogadja el teremtett lényét. Válassza le a kovetelozo egot...es járja végre a belso osvényt. Ne harcoljon "isten ellen" . Vállalja fel lelki onmagát. És ezen a fizikai sikon, itt és most becsulje meg az elfogadást és a feltétel nélkuli szeretetet. Csak igy éljuk tul, csak igy lesz folytatás.....ismerje meg, hogy tudja!

Bejegyzés: Háború isten ellen

Sziklaszirt 2017.11.06. 07:40:55

Egy hibás dontésunknek lehetnek hosszutávu kovetkezményei. És nem feltétlenul a saját életunkben hanem másokéban...igy van...

Bejegyzés: Egy Petri-vers margójára

Sziklaszirt 2017.09.26. 19:09:04

Hmmmm......vadaszat.....mese es a valosag?

Bejegyzés: Egy különleges vadászat története

Sziklaszirt 2017.09.26. 07:13:59

A gonoszsag kozottunk el...

Bejegyzés: Vénasszonyok imái

Sziklaszirt 2017.09.26. 06:58:57

Erdekes szembeallitasa a tenyeknek.

Bejegyzés: Balindali Tercsi halálának különös esete

Valmont · http://horrornovellak.blog.hu/ 2017.08.07. 21:57:25

Szia, scripthez mindig Final Draftot használtam.

Bejegyzés: Horrorfilm

Zotyabg 2017.08.07. 15:33:48

Szia, Valmont!
Milyen programmal vagy szövegszerkesztővel írtad meg A fészerben forgatókönyvét?
Courier-ben nincs ő és ű, csak ilyen rusnya ékezetek. Wordben megcsinálni egy kicsit macerás, de meg lehet próbálni. De egyszerűbb lenne a Trelby-vel, mivel abban megvan minden funkció, nem kell tabulátorozgatni, profi program forgatókönyvírásra.
Előre is köszönöm a válaszodat!
Üdvözlettel: Baksa Zoltán

Bejegyzés: Horrorfilm

Zotyabg 2017.08.07. 15:30:47

Szia, Valmont!
Milyen programmal vagy szövegszerkesztővel írtad meg A fészerben forgatókönyvét?
Courier-ben nincs ő és ű, csak ilyen rusnya ékezetek. Wordben megcsinálni egy kicsit macerás, de meg lehet próbálni. De egyszerűbb lenne a Trelby-vel, mivel abban megvan minden funkció, nem kell tabulátorozgatni, profi program forgatókönyvírásra.
Előre is köszönöm a válaszodat!
Üdvözlettel: Baksa Zoltán

Bejegyzés: Háborúk és istenek

Treff Bubi 2017.07.24. 15:02:28

Jó ötlet, elbírna egy regényt is.

Bejegyzés: Kísértetek a Váci úton

Ernoke 2017.05.29. 16:58:19

Ez nagyon jó volt, köszönöm.

Bejegyzés: Eltemetve

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2017.05.04. 20:14:49

ez azért elég csúnya: eus

Bejegyzés: A hely szelleme

Valmont · http://horrornovellak.blog.hu/ 2017.02.27. 21:50:00

Jó kérdés, mert kapásból azt mondtam volna, hogy mindenki a saját poklát kapja halála után ("Zárt tárgyalás"-féle megoldás), de persze a történetben nem ez van, hanem háromféle vízió: a pap racionális, letisztult elképzelése, az öregasszony története és aztán a pap által Dantéból és középkori misztériumokból költött pokol. Egy fricska, hogy ő pont az asszony által lefestett helyre kerül. És ennek meg kell hogy legyen az oka, például az, hogy bár morálisan tudja, hibát követ el, mégis megrémiszti a középkori pokolképpel a lelket, akit pont neki kellene a fényre vezetnie. A másik ok - a papnevelés emlékeire tett utalás - csak sejtetés. A pap tehát bűnös, de ettől függetlenül még létezhet purgatórium vagy menny is a novella világában, amiről - lássuk be - órákig el tudnék fecsegni.

Bejegyzés: Karácsony után
horror